Australski sud morao se umiješati u davanje imena jednoj djevojčici nakon što se njezini roditelji pune dvije godine nisu mogli dogovoriti kako će se dijete zvati.


Par iz Victorije, koji je ranije već imao sina, razišao se prije nego se malena rodila. Djevojčica, koju su roditelji zvali različitim imenima, zbog njihove zavrzlame nije bila upisana ni u matičnu knjigu rođenih, tj. njezino rođenje nije bilo zakonski registrirano jer je imala samo očevo prezime.

Majka je na sudu ponudila rješenje da djevojčici daju oba imena s crticom između, no otac nije želio ni čuti.

Obiteljski sud je, nakon što je saslušao sve strane i svjedoke, odlučio kako će se 2-godišnjakinja zvati imenom koje joj je još prije dvije godine izabrala majka, a s kojim se otac nije slagao jer je smatrao da je, prema islamskoj vjeri, bogohulno. Sud je odlučio i kako će se i dalje koristiti očevim prezimenom.

Sudac Colin Forrest se konzultirao s imamom oko imena koje je predložoila majka i imam mu je rekao kako nema apsolutno ništa bogohulno u imenu koje je predložila majka.

"Stoga sam došao do zaključka da je očevo protivljenje imenu koje je izabrala majka samo još jedan njegov pokušaj da kontrolira majku svoje djece i način na koji odgajadjecu", kazao je sudac Forrest te dodao kako sud ne može spriječiti oca i njegovu obitelj da je zovu drugačije ako to žele.