Vjerovali ili ne

Neke su situacije jako čudne i kad ih čovjek vidi, nije siguran kako bi reagovao. Recimo, da vidite čovjeka kako se vozi s bikom u automobilu, a kad ga pitate što se to događa, on vam smireno odgovori da se njegov suputnik zove Howdy Doody. I pritom ne ponudi baš nikakvo objašnjenje zašto mu ta životinja sjedi na suvozačkom sjedalu. Uvjetno rečeno sjedalu.

Ako ste se pitali kako bi nekome mogao pasti na pamet takav scenarij, odmah moramo reći da je istinit. Dogodio je u Norfolku, u američkoj saveznoj državi Nebraski. Policija je dobila dojavu da je cestom prošao čovjek koji u autu sa sobom ima nešto nalik na kravu.

Odmah su izašli na teren, misleći da se radi o mladom stvorenju, jer nisu imali pojma kako bi inače krava stala u automobil.

To što su oni očekivali nije bilo ni sjena onoga što im je stvarnost ponudila - na suvozačkom mjestu bio je simpatični i vrlo smireni Watusi bik, vrsta goveda poznata po svojim velikim rogovima. Taj dvojac se opušteno vozio cestom kad ih je policija zaustavila. Oboje su bili veoma mirni dok ih je policajac ispitivao i rekao bi čovjek da se ovako voze svaki dan, piše Guardian.

Vozačevi dokumenti pokazali su da se zove Lee Meyer, a policija mu je na riječ morala vjerovati da mu se suputnik zove Howdy Doody. Nakon što se pribrao, policajac je odučio čovjeku napisati upozorenje. Osim toga, naložio mu je da Howdyja vrati gdje da je i našao te da odmah napusti grad.

Lee je to napravio.

Navodno se on i bik susreću već godinama i postala je neka vrsta tradicije da se ovako provozaju.

The Guardian