Prevara!

Obitelj iz Njemačke ljetovala je na španskom otoku Gran Canaria, a taxi kojim su razgledali hotelski kompleks i stigli do plaže platili su 1.000 eura.

Kako su ispričali za njemački RTL, ta vožnja je trajala tri sata, a taxista im je navodno prethodno rekao kako im nudi "besplatno iskustvo" razgledavanja hotelskog kompleksa jer to čine za goste hotela. Kasnije su shvatili kako ništa nije bilo besplatno.

"Čim uđeš u taxi, izgubio si! Jednostavno smo nasjeli na prevaru", rekla je porodica Fischer.

Otkrili su kako im je pristupio taxista, ponudio ih besplatnim iskustvom razgledavanja kompleksnog sadržaja te im rekao kako će vožnja, odnosno razgledavanje, završiti na plaži.

Navodno im je rekao kako je to besplatno za goste hotela.

"Vožnja je trajala tri sata, a kad napokon stignete na plažu, nastaje problem. Ispada da ništa nije bilo besplatno. Kasnije je rekao kako to nije besplatno, već da je cijena tog obilaska za tri sata 1.000 eura i toliko nam naplatio", tvrdi porodica Fischer za njemački RTL.

Porodica Fischer nije jedini slučaj ovakve prevare. Već su se dešavale slične prevare na španskom otoku, pa se upozoravaju turisti da budu oprezni i dobro razmisle kada im neko ponudi nešto "besplatno", prenosi Fenix magazin.