NLO stručnjaci tvrde kako su vanzemaljci ukrali svemirsku sondu Voyager 2 kako bi uspostavili kontakt sa Zemljom.

Od lansiranja u svemir 1977. godine sonda putuje svemirskim prostranstvima i šalje informacije na Zemlju, ali 22. aprila ove godine informacije su se promijenile i stručnjaci ih nisu mogli dekodirati.

Njemački akademičar Hartwig Hausdorf vjeruje kako su svemirsku sondu hakirali vanzemaljci.

NASA tvrdi da je do promjena došlo zbog problema sa softverom koji upravlja sistemom letenja, no Hausdorf vjeruje kako je ipak riječ o vanzemaljcima, a to potrkepljuje činjenicom da ostali dijelovi sonde savršeno funkcionišu.

"Čini se kao da je neko reprogramirao ili oteo sondu i zato još ne znamo cijelu istinu", kazao je naučnik Hausdorf za njemački Bild.

Inače, Voyager 2 prenosi disk s pozdravima na 55 jezika i to baš u slučaju da se susretne s nekim drugim oblicima života.

Naučnik Edward Stone koji radi na projektu kazao je kako je disk koji je nazvan "Golden Record" jedna vrsta vremenske kapsule koja služi za prenos informacija i komuniciranje sa vanzemaljcima.

"Na disku su zvukovi i slike posebno odabrani kako bi pri susretu sa vanzemaljcima bile prikazane fotografije ali i zvukovi koji predstavljaju raznolikost života i kulture na Zemlji", kazao je Stone.