Royal Caribbean otkrio je detalje o svom najvećem kruzeru na svijetu, Icon of the Seas.

S najvećim vodenim parkom i prvim visećim infinity bazenom na kruzeru, prvo plovilo Icon Class isplovit će u siječnju 2024. godine. Također će sadržavati vodopad visine od 16 metara, zid za penjanje, prvi bar u kojem će se moći plivati i vlastiti ‘Central Park‘, koji je inspiriran poznatim urbanim njujorškim parkom.

Ovaj će luksuzni megabrod biti otvoren za rezervacije od sljedećeg utorka.

Novi kruzer teži 250.800 tona, a ima više od pet posto veći obujam od plovila Oasis, što ga čini najvećim brodom za krstarenje na svijetu. Prostire se više od 365 metara u dužinu te je tri metra dulji od Wonder of the Seas, trenutno najvećeg broda na svijetu.

Sadrži 2805 kabina, a fokusira se na porodični odmor. Može primiti 7800 putnika i 2350 članova posade. Posjetitelji će moći uživati u luksuznim obiteljskim kabinama, apartmanima i prvim Ultimate Family gradskim kućama. Sastoji se od tri razine, a među ostalim, uključuje tobogan, kino, karaoke, ogromnu terasu i privatne ulaze.



Na vrhu najvećeg kruzera na svijetu nalazi se AquaDome, koji će danju imati vlastiti vodopad i pogled na ocean, a noću će se pretvoriti u društveno središte s restoranima, barovima i aqua predstavama gdje će sportaši i umjetnici nastupati u bazenima te će sadržavati modernu robotiku i vrhunsku tehnologiju.

“Svakim novim brodom podižemo letvicu u turizmu i putovanjima te unapređujemo ono što naši gosti znaju i vole. Od trenutka kada kroče na brod, svako iskustvo je posebno osmišljeno kako bi im pružilo najbolji odmor bilo gdje, na kopnu i na moru. S Icon of the Seas podigli smo ovo na novu razinu i napravili sve za ultimativni obiteljski odmor”, rekao je Jason Liberty, predsjednik i izvršni direktor Royal Caribbean Groupa.

Kruzer bi trebao biti predstavljen u Ujedinjenom Kraljevstvu kasnije iduće godine, a isplovljavanje će započeti iz SAD-a 2024.

Autor: jutarnji.hr