Uvijek provjerite svoj bazen prije nego što u njemu zaplivate ili zaronite, poruka je policije okruga Charlotte, a fotografije koje su objavili pokazale su i "džinovski" razlog ovom savjetu.

Porodicu u Deep Creeku na Floridi probudili su glasni zvukovi prošli ponedjeljak u ranim jutarnjim satima, navodi se na Facebooku iz ureda šerifa okruga Charlotte.

Kada su krenuli da istražuju o čemu se radi, otkrili su svog neočekivanog gosta: ogromnog aligatora, teškog više od 200 kilograma i dugog više od tri metra.

Ogromni aligator uživao je u ranom početku ljeta na Floridi skočivši u bazen jedne porodice.

- Pocijepao je mrežu da bi došao do lijepe, hladne vode - naveli su iz šerifove kancelarije.

Narednik Bred Stender rekao je za CNN da takvi susreti sa aligatorima nisu neuobičajeni, posebno tokom sezone parenja u proljeće i ljeto, iako se ovaj aligator isticao svojom veličinom.

- Ova stvar je bila čudovište. Bio je ogroman - rekao je Stender.

Policijski službenici pozvali su lovca. Uz pomoć trojice policajaca, traper je omčom izvukao aligatora iz bazena, a zatim mu zatvorio usta kako bi se mogao sigurno transportovati.

Stender je za CNN rekao da je ovo samo jedan od nekoliko poziva na koje je odgovorio u sedmici zbog aligatora.

- Prijavio sam se za borbu protiv kriminala, evo ja se borim protiv dinosaurusa - rekao je policajac.

Savjetovao je ljudima da se "drže na distanci" ako naiđu na aligatora, te pojasnio da neće napasti ukoliko im ne priđete.Faktor/CNN