Taj ludi svijet

Muškarac sa Floride uhapšen je nakon što je nazvao policiju da provjeri da li je njegov metamfetamin autentičan.

Susret 41-godišnjeg Thomasa Eugenea Coluccija iz Spring Hilla s lokalnom policijom uslijedio je nakon što je pozvao 911 za hitne slučajeve jer je želio da se narkotik kojeg je kupio u baru testira na autentičnost.

Zamjenici šerifa okruga Hernando poslani su u njegovu kuću 10. marta nakon Coluccijevog neobičnog zahtjeva.

- Colucci im je rekao da je nedavno kupio metamfetamin od muškarca kojeg je sreo u lokalnom baru, i nakon što je upotrijebio malo toga, vjerovao je da je to zapravo sol za kupanje - piše u saopćenju šerifovog ureda.

Zatim je muškarac rekao policajcima da je "iskusni korisnik droge" koji je ranije koristio met, i da je "znao kakav bi to trebao biti osjećaj". Ali ovaj met koji je kupio mu "nije dao željeni efekat".

Colucci je zatim uzeo dvije male kesice koje su sadržavale bijelu supstancu nalik kristalu, koje je predao jednom od zamjenika.

I ne samo da je Colucci želio da se njegov met testira na autentičnost, nadajući se da će spriječiti druge da kupuju "lažnu" drogu, već je želio da policija privede osobu koja mu ga je prodala. Nažalost, nije mogao dati nikakve informacije o tom "trgovcu".

- Zamjenik je izvršio terenski test na uzorku bijele supstance nalik kristalu iz svake vrećice. Supstanca iz obje vrećice bila je pozitivna na metamfetamin - navodi se daslje u saopćenju iz šerifovog ureda.

Colucci je potom uhapšen i stavljen u stražnji dio patrolnog vozila, gdje je počeo osjećati bolove u grudima. Odvezen je u lokalnu bolnicu, gdje se oporavio. Potom je odveden u pritvor pod optužbom za posjedovanje metamfetamina i za posjedovanje pribora za drogu. Na slobodu je pušten u petak, 11. marta, nakon što je položio kauciju od 7.000 dolara, prenosi Fox 13 News.

Šerifova kancelarija podijelila je ovu priču na društvenim mrežama uz fotografiju Collucija i droge, uz tekst "Ovo jednostavno ne možete izmisliti!".

Daljnja poruka iz šerifovog ureda je također viralna.

- Ako vi, ili neko koga poznajete, sumnjate u autentičnost bilo kojeg ilegalnog narkotika koje imate pri ruci ili ste ga nabavili od druge osobe, Ured šerifa okruga Hernando sa zadovoljstvom pruža ovu uslugu, BESPLATNO - saopćeno je.


    
Faktor/unilad.co.uk