Kaleb Benham iz Kalifornije

Kaleb Benham iz Grass Valleya u Kaliforniji "potukao" se s medvjedom kako bi spasio život svom psu, pit bulu Buddyju.

Kako javlja CBS, Benham se igrao s Buddyjem, koji je težak 40 kilograma, pored svog doma, a onda je odjednom nastao pakao.

"Čuo sam režanje, i kad sam pogledao, medvjed ga je uhvatio za glavu, držao je njegovu glavu u ustima i vukao", priča Benham.

Kaže da nije razmišljao o prijetnji koju je predstavljala zvijer teška više od 150 kilograma, samo je mislio o tome kako "spasiti svoju bebu".

"Zatrčao sam se u medvjeda, udario ga cijelim tijelom. Uhvatio sam ga za vrat i počeo udarati u vrat i oko, sve dok ga nije pustio", navodi Benham.

Nakon što je oslobodio Buddyja, Benham ga je odveo veterinaru.

Tu se priča opet komplicira, jer je lokalna veterinarska ambulanta bila zatvorena zbog COVID-a. Iako su svi bili sigurni da Buddy neće preživjeti, uspjeli su ga spasiti u veterinarskoj bolnici Mother Lode, gdje je operiran.  Operacija je trajala 3 i pol sata. CBS javlja da su Buddyja spasile spajalice, šavovi i cijevi umetnute u glavu kako bi.

Buddy se sada dobro oporavlja - ali Benham kaže da medvjed još uvijek vreba blizu njihove kuće i odbija ih ostaviti na miru, posjetivši ih još "nekoliko puta" od napada.

Benham je rekao: "Napao nas je, uzeo sam mu hranu i kao da želi da uzme hranu nazad."

Objašnjavajući zašto je bio odlučan spasiti Buddyja - kojeg je prije nekoliko godina spasio iz skloništa - Benham je rekao: "Da je to vaše dijete, što biste učinili? On je moje dijete, umro bih za svog psa."