Znate li kako se oni stvarno zovu

Iako je ime ono što se prvo veže za neku ličnost, stranim zvijezdama nije toliko strano da mijenjaju ili skraćuju imena. Psiholozi ne daju zeleno svjetlo ovom trendu, jer smatraju da takve osobe imaju problem sa identitetom.

Demi Moore - Demetria Gene Guynes



Glumica je ime promijenila kada je počela da se bavi glumom. Rođena je kao Demetria u Novom Meksiku, a njen biološki otac je ostavio majku dok je bila u drugom mjesecu trudnoće. Kada je Demi imala samo tri mjeseca, majka se preudala.

Olivia Wilde - Olivia Jane Cockburn

Glumica oduvijek djeluje kao savršenstvo koje hoda zemljom. Zato mnogi ne znaju da ona i nije baš tako kul, pogotovu što joj je prezime bilo Cockburn. Da, dobro ste pročitali i ako ste napravili aluziju, niste jedini. Olivia je imala problema u mladosti jer su joj se svi podsmijavali te je odlučila da promijeni prezime.

Nina Dobrev - Nikolina Konstantinova Dobreva

Ljepotica koja je najpoznatija po ulozi vampirice u "Vampirskim dnevnicima", živi u Kanadi, ali ima bugarske korijene. Iako je Nikolina veoma podjednako lijepo ime, brineta je smatrala da će joj Nina donijeti više uspjeha u Hollywood.

Carmen Electra - Tara Leigh Patrick

Ova glumica, televizijsko lice i manekenka koja je postala poznata nakon što se slikala za "Playboy", uspjela je u onome šta je zamislila. Bila je sigurna da je niko neće zapamtiti ako ostavi svoje ime koje je dobila po rođenju i bila je u pravu.

Katy Perry - Katheryn Elizabeth Hudson

Katy je odbacila svoje ime, jer je već zauzeto! Da, u Hollywoodu već postoji osoba koja se zove tako, a to je Katy Hudson. Perryjeva nije željela da se probija sa istim imenom, te je odlučila da ga zamijeni, piše Alo.rs.

Elton John - Reginald Kenneth Dwight



Elton je jedan od najpopularnijih muzičara današnjice, a njegovi fanovi će sigurno ostati zatečeni kada pročitaju koje mu je pravo ime.