NA PREMIJERI FILMA

Tokom svjetske premijere filma "Dune: Part Two" na Leicester Squareu u Londonu Zendaya je zakoračila na crveni tepih u sjajnom robotskom odijelu koje je potom izazvalo pomamu na internetu.

Zendaya je privukla pažnju dok su ona i njena koleginica Florence Pugh predvodile zvijezde tokom šetnje crvenim tepihom ovog četvrtka.

Glumica (27), koja igra ratnicu Chani u franšizi, nosila je dio modne historije na događaju - robotsko odijelo Thierryja Muglera iz njegove kolekcije za jesen/zimu 1995. godine.

Uska odjeća istaknula je njenu impresivnu liniju, a ovo metalik odijelo koje podsjeća na oklop cijelom dužinom imalo je izreze koji su isticali Zendayino tijelo.

Komad u stilu kiborga iz kultne Couture kolekcije Thierryja Muglera iz 1995. stilizirao je Zendayin slavni stilista i prijatelj, Law Roach.

Futuristički izgled zvijezde "Euphorije" izazvao je pomamu na društvenim mrežama, a uslijedili su milioni reakcija na ovo izdanje.

Zendayino robotsko odijelo nije bio njen jedini odabir za ovu večer jer se ubrzo presvukla u tradicionalniju odjeću na crvenom tepihu s uskom crnom haljinom.

Njena druga kombinacija imala je niski izrez, dok je glumica haljinu upotpunila srebrnim naušnicama i smaragdnim prstenom.

Zendaya oduševljava fanove već cijeli mjesec izdanjima na press turneji koji su inspirisani distopijskim naučno-fantastičnim filmom. Od haljine koja prkosi gravitaciji do oštrog potpuno crnog kožnog odijela - potrudila se da sve oči budu uperene u nju.

U režiji Denisa Villeneuvea, "Dune: Part Two", u kojem također glume Christopher Walken, Dave Bautista i Josh Brolin, stiže u kina 1. marta.