OBJAVLJEN I SNIMAK

Američki reper Killer Mike uhapšen je na sinoćnjoj dodjeli Grammyja u Los Angelesu.

Kako javljaju iz policije, reper je uhapšen nakon svađe unutar Crypto.com Arene oko 16 sati, gdje je navodno oborio zaštitara koji je radio na osiguranju događaja.

Snimak koji je objavljen na društvenim mrežama, prikazuje kako policija u nedjelju vodi repera s lisicama na rukama nakon što je ranije preuzeo tri nagrade u kategoriji za rap muziku.

Na 66. izdanju dodjele godišnjih nagrada, Killer Mike, čije je pravo ime Michael Santiago Render je zajedno sa svojim saradnicima osvojio Grammyja za najbolju rap pjesmu, najbolju rap izvedbu te za najbolji rap album.

Nagrade su bile prve nagrade Grammyja za Killer Mikea otkako je 2003. nagrađen za najbolju rap izvedbu na albumu The Whole World hip hop dua OutKast.

Killer Mike, koji je debitirao na OutKastovom albumu "Stankonia" iz 2000. godine, poznat je po svojim otvorenim stavovima o pitanjima socijalne pravde, uključujući rasne odnose u SAD-u. Također, 2019. godine vodio je Netflixov "Trigger Warning s Killer Mikeom", dokumentarnu seriju koja ispituje probleme koji utječu na rasne zajednice.