USPJESI SLAVNIH

Poznate ličnosti su u ovom kratkom periodu u 2023. godini postigle velike historijske uspjeha.

Beyonce

Renesansa je možda pala prošle godine, ali 2023. godine Beyonce je zaista uvela novu eru pobjeda. Pjevačica "Church Girl" je u februaru zvanično postala najnagrađivanija umjetnica u historiji Gremija kada je pokupila svoj 32. trofej za najbolji plesni / elektronski album. Superzvijezda vanzemaljskih razmjera.

Alex Morgan

Fudbalska zvijezda Alex Morgan nedavno je dokazala da joj je to zaista životni cilj kada je postala majka s najboljim rezultatom u historiji američke ženske reprezentacije. Dvostruka osvajačica olimpijske medalje - koja je dočekala kćer Charlie 2020. godine - zaradila je impresivnu titulu tokom utakmice na prvenstvu SheBelieves Cupa protiv Brazila 22. februara.

Michelle Yeoh

Iako se njena impresivna glumačka karijera proteže skoro 40 godina unazad, Michelle Yeoh je 2023. godine dobila velika priznanja. Ne samo da je 60-godišnja glumica u januaru osvojila Zlatni globus za ulogu u filmu 2022. godine "Sve svuda i sve", već je također osvojila SAG nagradu sljedećeg mjeseca, ali njen pobjednički niz tu ne prestaje jer je spremna za Oscara, što je čini drugom Azijatkinjom koja je nominovana za najbolju glumicu u historiji Akademije.

Rihanna

Ona je nesumnjivo bila najveći dijamant (podignut u noćno nebo) tokom svog historijskog nastupa na poluvremenu Super Bowla 2023. godine. Osnivačica Fenty Beautyja ušla je u historiju tokom događaja 12. februara ne samo što je postala prva žena milijarderka koja je nastupila na velikoj utakmici solo, već i prva poznata trudnica koja je postigla tako poslovni uspjeh.

Angela Bassett

Angela Bassett, sedmostruka nominirana za Emmyja, zaista je to učinila kada je ponovila svoju ulogu u Black Panther: Wakanda Forever. Toliko da je za svoj rad u filmu iz 2022. godine Angela dobila nominaciju za Oscara, što je prvi put da je glumac dobio nominaciju za Oscara za Marvel film.

Viola Davis

Viola Davis je otpočela 2023. godinu na najbolji način na koji možemo zamisliti: Postizanjem EGOT statusa. Nakon što je autorica "Finding Me" osvojila nagradu Grammy 2023. godine za najbolju audioknjigu, naraciju i snimku za pripovijedanje za svoje memoare, službeno je postala 18. dobitnica te počasti (i učvrstila svoje mjesto na vrhu).

Izvor: eonline.com