Dino Merlin pojavio se na bini beogradske "Arene" u 21.13 časova i otpočeo nastup pesmom "Ispočetka", nakon više od sat vremena zakašnjenja. Odeven u jednostavnu bijelu košulju, crne pantalone i lakovane cipele, Merlin je sa svojim di-džejem potom žonglirao red od 50-tak plastičnih čaša.

Uslijedile su pjesme "Zar je i to" i "Halima". Nakon odličnog vokala pevačice Aide, jedan akrobatsko plesni par je izašao na binu za vrijeme pesme "Ne zovi me na grijeh", a publika se rasplakala tokom ove balade.

Merlin je potom saopštio publici kako je rođenjem dve bebe u Sarajevu i Beogradu, u isto vrijeme na dan njegovog koncerta u "Areni", simbolično uspostavljena veza između dva grada.

Dino je ispitivao publiku kako im je na koncertu, što je propraćeno brojnim vriscima u gomili.

"Ja nikada nisam bio na koncertu Dina Merlina u Beogradu, pa me baš zanima kako je", rekao je Merlin, nakon čega je zapjevao "S vremena na vrijeme".

Merlin je ranije rekao da pojedinci imaju pravo da ne žele njegov nastup u Srbiji, ali da njega zanimaju samo oni koji vole njegove pjesme.

Inače, karte za koncert bh. zvijezde rasprodate su za sva tri dana i procjene su da će svaki nastup ispratiti oko 18.000 ljudi.

Blic.rs