Većina „iskusno poznatih“ dama, shodno uvijek prisutnoj medijskoj pažnji, već ima uvježbane poze, standardne grimase, tonu šminke, pa i „provjerene“ odjevne kombinacije. Međutim, na početku karijere su morale da se oslone na „urođeni šarm“, koji nije baš svakoj od njih bio dovoljan. Mnoge ne biste ni prepoznali!

Zbog najstarijih profi fotografija Marilyn Monroe kolekcionari će se sasvim sigurno i pobiti ako treba u decembru, za kada je zakazana aukcija.

Iako se na slikama iz 1946. godine jedva nazire lik buduće svijetske seks-bombe, mnogi su već odvojili „godišnje budžete manjih država" za svoj primjerak.
I Posh Spice biste teško prepoznali na debiju pred objektivom, kao uostalom i njenu drugaricu Ginger Spice.

Hajde zajedno da zavirimo u prve, tzv. portfolije nekih ultrapoznatih dama. Biće zabavno!
 

Norma Jean Baker... i Marilyn Monroe


Ko bi mogao da pretpostavi da će se dvadesetogodišnja Norma Jean, djevojka sa iskrenim osmjehom, koja se, gotovo naivno bavi modelingom, ući u svijet filma i transformisati u atraktivnu i mnogima nedodirljivu plavušu Marilyn Monroe?


 
Victoria Caroline Adams... i Viktorija Beckham

Dok je uživala u pažnji tinejdžera širom svijeta kao članica britanske pop atrakcije „Spice girls", Victoria je još i znala da se osmjehne i zauzme kakav-takav prirodan stav prilikom fotografisanja.
Mnogi bi sad mogli da zamjere gospođi Beckham što je iskren osmjeh 18-godišnje djevojke trajno zamjenila pućenjem i strogim pogledom.


 
Madonna Louise Ciccone... i Madonna

„Materijalna djevojka" je oduvijek znala šta hoće, pa i sa 20 godina. Na fotografiji nastaloj 1979. godine, pop ikonu Madona lako možete pomješati sa njenom ćerkom Lurd.


 
Angelina Jolie Voight... i Angelina Jolie

Mnogi je smatraju holivudskom boginjom jer je obdarena neobičnom, a opet svima privlačnom ljepotom... koja je izgleda vječna!
Slika iz perioda kada je imala samo 15 godina dokazuje da Angelina Jolie nikada nije podvrgavala usne plastičnoj hirurgiji.


 
Kate Moss

Sa pogledom direktno u objektiv i optimalno napućenim usnama, Kate Moss je već kao 14-godišnja djevojčica umjela da pozira... i pokazala gdje je krenula - da sigurnim koracima osvoji modni svijet.


 
Gerladine Estelle Halliwell... i Geri Halliwell

Geri Halliwell, još jedna „spice-ica" željna medijske pažnje. Ipak, njen način da dođe do iste je na početku bio znatno drugačiji.
Mada i sada, baš kao i kada je imala 18 godina, Geri sa manjkom odjeće može lako privući svačiju pažnju.


 
Naomi Campbell

Da li i vi primjećujete da se manekenka Naomi Campbell uopšte nije promjenila? Sa 19, kao i sa 41 godinom, ona izgleda savršeno... isto.
Na fotografiji nastaloj 1989. godine, lijepa britanska Jamajčanka je pokazala da joj je talenat za poziranje urođen.


 
Brigite Ann-Marie Bardot... i Brigite Bardot

Ko bi rekao da će ova tinejdžerka, čija je nadurena faca uhvaćena 1950. godine, postati jedna od najvećih seks-bombi 20. vijeka i zvijezda velikog platna? Da, da, to je Brigite Bardot.


 
Joan Henrrietta Collins... i Joan Collins

Teško da bi iko na ovoj fotografiji iz davne 1951. godine mogao da prepozna Joan Collins, zvijezdu najpopularnije TV sapunice osamdesetih - Dinastije.
Mada se vidi da je već tad, sa 18, umjela da prikaže svoj sofisticirani stil i glamur koji je kasnije koristila tokom čitave svoje glumačke karijere.


 
Audrey Kathleen Ruston... i Audrey Hepburn

Prirodni šarm i osmjeh Audrey Hepburn (1929-1993), zvijezde Doručka kod Tifanija, lako su se prepoznavali i 1951. kada je imala 22, i krajem osamdesetih godina prošlog vijeka.