Pogledajte o čemu se radi

U jednoj od epizoda popularnog animiranog serijala "Simpsoni", iz 1997. godine, pod nazivom "Lisa's Sax", Marge predlaže bolesnom Bartu da pročita knjigu "Radoznali George i virus ebole".

Simpsoni su opet u središtu pažnje, a nakon što su ih teoretičari zavjera povezivali s mnogim svjetskim događanjima, između ostaloga i onima u Siriji, ovaj put povezuju se sa aktualnim širenjem virusa ebole.
Naime, u jednoj od epizoda popularnog animiranog serijala "Simpsoni", iz 1997. godine, pod nazivom "Lisa's Sax", Marge predlaže bolesnom Bartu da pročita knjigu "Radoznali George i virus ebole".
Barta zatim Marge pokazuje crtež koji prikazuje svojevrsnu apokalipsu i njega mrtvog među drugim krvavim tijelima i ispod neba koje, kako se čini, plače.
Navedena epizoda objavljena je u sklopu videa na kojem se diskutira o "predviđanjima" popularnih "Simpsona".
"Nešto nam se prešutjelo? Radi li se ovdje zaista samo o slučajnosti i o tome da su Simpsoni slučajno predvidjeli ovo što se danas događa? Bilo je mnogo situacija u kojima su Simpsoni predvidjeli neke buduće događaje. Možda i ebolu? Je li to planirano ili je zaista "kriva" priroda? Ebola nije bila aktualna 90-tih, ali bila je sredinom 70-tih... A Simpsoni je spominju krajem 90-tih... Zanimljivo, zar ne?", stoji u natpisu kraj navedenog videa koji je na YouTubeu objavio korisnik pod nadimkom Controversy7, prenosi Index.
Začuđujuće velik broj ljudi pozitivno je reagirao na ovu video raspravu, a jedan od komentara glasi: "Hvala ti što otkrivaš istinu o ovoj temi. Jako korisne informacije. Odličan posao!..."
U videu se Simpsoni povezuju s još nekim događajima koji su uzdrmali svijet zadnjih nekoliko desetljeća, između ostaloga i s napadom 11. septembra.