Uzevši u obzir da su poznati svi predstavnici država koje učestvuju na ovogodišnjem Eurosongu, na stranici Eurovision World podijeljena je tabela prema stanju na kladionicama, a zanimljivo je da predviđaju pobjedu susjedima.

Naime, još od proglašenja Baby Lasagne za predstavnika Hrvatske - bio je u vrhu liste onih koji imaju najviše šanse za pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu.

Upravo je Baby Lasagna s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" prvi na listi koja predviđa pobjednika prema kladionicama. Susjedi imaju 15 posto šanse da pobijede na Eurosongu prema spomenutoj tabeli, a prati ih Ukrajina s 13 posto šanse te Italija.

Angelina Mango pobijedila je na Sanremu, a njena pjesma "La noia" prema kladionicama ima 9 posto šansi za pobjedu, jednako kao i Švicarska koju predstavlja "The Code".

Kada govorimo o drugim zemljama iz okruženja Srbija i Teya Dora su na 21. poziciju, a prati ih Albanija koju predstavlja Besa s pjesmom "Titan".


Screenshot/Eurovision World

Slovenija koju predstavlja Raiven je na 27. poziciji prema kladionicama. Najmanje šanse za pobjedu prema kladionicama ima San Marino, a na samom dnu su i Moldavija, kao i Češka.

Ovogodišnje izdanje Eurosonga održat će se u Malmeu, a nakon što je prošle godine Loreen donijela pobjedu Švedskoj s pjesmom "Tattoo".