Muzička aplikacija Spotify jučer je podijelila rezultate svojih korisnika i pružila uvid u najslušanije izvođače i pjesme u 2023. godini.

Popis najslušanijih pjesama sastoji se od 50 hitova, a neki od njih našli su se čak i na Billboardovoj ljestvici u proteklih 12 mjeseci.

Hit "Flowers" Miley Cyrus bila je najslušanija pjesma na svijetu, skupivši više od 1,6 milijardi streamova širom svijeta. Pjesma je objavljena u januaru ove godine, a govori o ljubavi prema sebi, unutarnjoj snazi i samopouzdanju.

Na drugom i trećem mjestu su "Kill Bill" SZA i "As It Was" Harryja Stylesa. Četvrto i peto mjesto zauzimaju "Seven" Junga Kooka i "Ella Baila Sola" koju izvode Eslabon Armado i Pesa Pluma.


Foto: Spotify

Najslušaniji izvođač u 2023. godini bila je Taylor Swift s više od 26,1 milijardi globalnih streamova od 1. janurara. Ovaj podatak nije iznenađujući, budući da je svjetska zvijezda ove godine zahvaljujući svojoj turneju "Eras" postala milijarderka.

Drugo mjesto našao se Bad Bunny koji je protekle tri godine bio prvi na listi najslušanijih izvođača na Spotifyju. Treće, četvrto i peto mjesto zauzimaju The Weeknd, Drake i Peso Pluma.


Foto: Spotify

Kada je riječ o albumima, većina ih je objavljena prije 2023. godine. Najslušaniji album godine bio je "Un Verano Sin Ti" od Bad Bunnyja, s više od 4,5 milijardi streamova na globalnom nivou.

Slijedi ga album "Midnights" od Taylor Swift. SZA zauzima treće mjesto s album "SOS", a na četvrtom i petom mjestu su "Starboy" od The Weeknda i "Manana Sera Bonito" od Karol G.


Foto: Spotify

Također, objavljena je i lista najslušanijih podcasta, gdje je prvo mjesto zauzeo sportski podcast "New Heights with Jason and Travis Kelce", a interesantno je što je upravo Travis Kelce dečko Taylor Swift.