POSEBAN DOČEK

Rita Ora nedavno je stigla na rodno Kosovo kako bi proslavila rođendan, a potez koji je napravila pri izlasku iz aviona nakon slijetanja privukao je znatnu pažnju.

Video njenog izlaska iz aviona podijeljen je na Instagram stranici Indeksonline.net, a na njemu se može vidjeti Rita koja po izlasku iz aviona zastaje i djeluje kao da udiše punim plućima.

Potom je dotaknula zemlju i stavila ruku na srce, što je posebno privuklo pažnju na društvenim mrežama.

Pjevačicu je dočekao gradonačelnik Prištine, a na Facebooku je objavio snimak gdje joj je poželio dobrodošlicu u rodni grad. Također, uručen joj je i ključ grada za "dostojanstveno predstavljanje u svijetu".

Čak je i premijer Albin Kurti ugostio pjevačicu te je objavio fotografije susreta i otkrio o čemu su razgovarali.

"Posebna nedelja, gdje Rita Ora slavi svoj 33. rođendan. Tokom ovog prijateljskog susreta razgovaralo se o oblasti umjetnosti i kulture na Kosovu. Imajući u vidu planove vlade za razvoj lokalne filmske industrije, sporazume o saradnji koje Kosovo ima s partnerskim zemljama u oblasti filma, pri čemu je izdvojena ona sa državom Francuskom. Razgovaralo se o mogućnostima i oblicima saradnje u cilju promocije albanske kulture u inostranstvu, preko umetnika, muzičara i mladih reditelja", navodi se u saopštenju premijera.

Premda je Rita dočekana uz sve počasti u komentarima ispod snimka njenog dolaska u komentarima je bilo i kritika, posebno zbog njenog nedavnog druženja s Novakom Đokovićem.

Također, pjevačica se na koncertu iz augusta u Mađarskoj ogrnula srbijanskom zastavom - za šta su je kritikovali u kosovskim i albanskim medijima.