Bend Brian Jonestown Massacre otkazao je ostatak svoje australske turneje nakon tučnjave između članova benda koja je izbila na bini tokom njihovog nastupa u Melbourneu.

Koncert američkog benda u utorak navečer naglo je završio nakon samo šest pjesama u njihovom setu nakon žestoke razmjene udaraca između osnivača Antona Newcombea i gitarista Ryana van Kriedta. Trebali su izvesti još jedan rasprodan koncert u srijedu navečer, u Theatre Royal u Castlemaineu, prenosi Daily mail.

Obožavatelji su u utorak navečer s užasom gledali pjevača Antona Newcombea i gitarista Ryana van Kriedta kako izmjenjuju udarce na pozornici The Foruma prije nego što su se međusobno srušili. Jedna viralna snimka podijeljena na društvenim mrežama prikazuje Van Kriedta kako udara Newcombea, a dvojac se zatim naganjao po pozornici prije nego što su obojica završili na zemlji, gdje su se još hrvali i svađali.

Osiguranje dvorane je zatim požurilo na pozornicu u očajničkom pokušaju da prekine tučnjavu. Prema Sydney Morning Heraldu, Newcombe je započeo koncert tvrdnjom da su mu ranije tog dana prijetili nožem pa je zbog incidenta umoran i emotivan.

“Potrošio sam većinu glasa koji sam vam želio dati. Nažalost, na ovaj dan, sve što vam mogu dati je sve što imam”, rekao je okupljenima.

Publikacija tvrdi da je roker publiku obasipao uvredama tokom cijelog nastupa, prije nego što je Van Kriedtu konačno bilo dosta. Van Kriedt je zatim zamahnuo frontmenu, prije nego što ga je potjerao po pozornici i bacio na tlo.