Dvadesettrogodišnja ljepotica iz Nikaragve Sheynnis Palacios proglašena je novom "Miss Universe", a njena ljepota i samouvjerenost osvojili su simpatije miliona ljudi širom svijeta.

U samo dva dana Sheynnis je dobila više od pola miliona pratitelja te je sada prati 1.2 miliona ljudi.

Ispod njenih objava samo se nižu komplimenti, a njene pratitelje je posebno oduševio video u kojem je tokom natjecanja prošetala u kupaćem kostimu i štiklama.

"Ova cura zna hodati", "Samouvjerena i nasmijana", "Ovo je definitivno pobjednica", "Zrači tako pozitivnom energijom", "Ona posjeduje pozornicu", "Stvarno je spektakularna", pisali su joj obožavatelji.

Palacios je studirala masovne komunikacije na Srednjoameričkom sveučilištu u Managui, a bila je i članica sveučilišnog odbojkaškog tima, piše Harpers Bazaar.

U posljednjem krugu izbora, gdje je takmičarkama postavljeno pitanje "S kim bi provele jedan dan u životu", Miss Nikaragve odabarala je britansku filozofkinju i feministicu iz 18. vijeka Mary Wollstonecraft, za koju je rekla da je pomjerila granice i dala priliku mnogim ženama.

Izbor za Miss Universe održan je u El Salvadoru. Ove godine u finale su dospjele i dvije transrodne kandidatkinje, što se dogodilo prvi put u historiji. Riječ je o Miss Portugala, stjuardesi po imenu Marina Machete, i Rikkie Kollé, prvoj transrodnoj Miss Nizozemske.

Publici se predstavila i Miss Nepala, koja je u hitoriju ušla kao prva plus-size kandidatkinja.