Američka zvijezad Brad Pitt sarađivao je sa najvećim zvijezdama Hollywooda, ali njegova omiljena glumica svih vremena mogla bi vas iznenaditi.

Kad je još 1996. upitan o omiljenim glumcima u filmskoj industriji, Pitt je rekao da poznaje jako malo muškaraca na koje bi se mogao ugledati.

- Zato cijenim starije filmove jer pokazuju čovjeka koji se zalaže za svoje principe. Uzmimo za primjer Roberta Redforda. Muškarci su željeli biti poput njega, a žene su sanjale da muškarci budu kao on - rekao je.

Pitt smatra da najveće zvijezde nisu uvijek osobe koje bismo nazvali seks-simbolima.

- Izgled je prvi dojam, ali ne koncentriramo se samo na njega. Neko ti ne zapne odmah za oko, ali kad popričate, postane najljepši na svijetu. Najveći glumci nisu oni koje biste nazvali prekrasnima. Reći ću vam ko mi je najdraža glumica: Dianne Wiest. Ne biste je nazvali seks-simbolom, ali za mene je najljepša žena na ekranu - poručio je Pitt.


Dianne Wiest

Nakon studija na Univerzitetu Maryland, Wiest je debitirala na Broadwayu 1971. u predstavi Solitaire/Double Solitaire Roberta Andersona. Nastavila je stvarati uspješnu karijeru na pozorišnim daskama, prije nego što je uspjela i u filmu - osvojivši dva Oscara za filmove Woodyja Allena Hannah and Her Sisters i Bullets Over Broadway.