Neobavezno ćaskanje

Albanska pevačica, Rita Ora i srpski teniser, Novak Đoković – oboje rodom sa Kosova, usnimljeni su zajedno sinoć na tribinama na finalnom meču Svjetskog prvenstva u ragbiju koji se održava u Parizu.

Njih dvoje usnimila je kamera, te su se u jednom trenutku našli na video bimu. Snimak se proširio društevnim mrežama.

Na njemu se vidi da njih dvoje neobavezno razgovaraju, odnosno kamera je uhvatila trenutak kada Ora priča, a Novak klima glavom.

Ora je, prema ovim snimcima, vidjevši sebe na video bimu, oduševljeno reagovala, pokazavši i Novaku u pravcu bima. Osmjehnuo se potom i Novak.
  Njih dvoje, kako prenose mediji, nisu bili jedine svjetske poznate ličnosti na tribinama, ali je ovakva slika posebno u regionu interesantna zbog njihovih javnih i suprotnih izjava o Kosovu.

Đoković, čiji je otac iz Zvečana, nerijetko je isticao da je za njega Kosovo dio Srbije. Posljednji put, svoj takav stav, ponovio je upravo iz Pariza krajem maja ove godine, kada je na kameri po završetku jednog od mečeva, ispisao poruku "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju“.

Inače, to je bilo dan nakon incidenata, odnosno sukoba Srba i pripadnika KFOR-a ispred opštine Zvečan.

Suprotno njemu, Rita Ora, inače rođena u Prištini, odakle se preselila u London – poznata je kao pobornik Kosova kao nezavisne države, a čak je i 2015. godine proglašena za „počasnog ambasadora Republike Kosovo“.