Tiktokerica Ally Shapiro na ovoj platformi pokazala je svoj stan od 52 kvadrata u New Yorku koji plaća 7.050 dolara mjesečno.

S inflacijom cijene kvadratnog metra stanova, ali i iznajmljivanja su značajno skočile svugdje u svijetu. New York se smatra jednim od najskupljih gradova svijeta, a tiktokerica je odlučila pokazati šta u ovom gradu dobijate za 7.000 dolara mjesečno.

"Moja zgrada je povećala cijenu iznajmljivanja pa moramo da se preselimo. Stan ima 52 kvadratna metra", kazala je u uvodu snimka.

Stan je otvorenog koncepta, a u njemu se nalazi kuhinja koja je spojena s dnevnim boravkom. Ally je kazala da joj se sviđa kuhinja iako je jako mala.

Pored toga u dnevnom boravku se nalazi ugaona garnitura, a tu su i veliki prozori koji gledaju na ulicu.

@allyshaps Replying to @Teenie CLARIFYING A FEW THINGS! The apt is now listed at $7,050 for 590sq ft 1 bedroom. But truthfully even if i could afford it two people can’t comfortably live here. The apt was mine and then jordan moved in so its 99% my stuff and all of his is still in storage. We also both work from home and i run my biz out if here with all my samples theres no room! #nycapartment #nycrent #rent ♬ original sound - Ally Shapiro
"Stan je na drugom spratu u kraju East Village tako da buku slušamo i u toku dana i noći", dodala je.

Pored spojene dnevne sobe i kuhinje tu je i spavaća soba u koju staje bračni krevet te noćni ormarić i komoda.

"Ormar dijelim s dečkom. Prepun je. Za taj novac čovjek bi pomislio da će biti više mjesta, ali ne, ovo je ormar. Moje cipele čak ni ne stanu unutra, svuda su. Ovo nije praktičan prostor za život s obzirom na to koliko naplaćuju stanarinu", ispričala je u nastavku te pokazala i minijaturno kupatilo.