Medijima u Mexico Cityju, glavnom gradu Meksika, prikazani su navodni "leševi vanzemaljaca".

Dva "leša vanzemaljaca", odnosno neljudskih bića, prikazana su na konferenciji za novinare meksičkog novinara i stručnjaka za NLO (neidentificirani leteći objekat) Jaimea Maussana.

Ovaj nesvakidašnji događaj koji je privukao veliku pažnju javnosti održan je dan nakon prvog javnog saslušanja u Kongresu u zemlji na tu temu sa stručnjacima za NLO. Tijela prikazana u kutijama, imaju po tri prsta na svakoj ruci, pronađena su u Peruu 2017. godine. Stručnjaci su izjavili da ovaj tijela nemaju nikakve veze s ljudskim bićima.



Navodni "leševi vanzemaljaca" prikazani su i meksičkim političarima u Kongresu. Događaj je predvodio Maussan, koji je pod zakletvom svjedočio da mumificirani primjerci nisu dio "naše zemaljske evolucije", pri čemu je skoro trećina njihove DNK ostala nepoznata.



Tvrdnje samoproglašenog ufologa još nisu dokazane, a Maussan je ranije bio povezan s tvrdnjama o otkrićima koja su kasnije opovrgnuta. Na javnoj raspravi, Maussan je američkim zvaničnicima i članovima meksičke vlade pokazao nekoliko video snimaka "NLO-a i neidentifikovanih anomalnih fenomena" prije nego što je otkrio navodne "vanzemaljske leševe".

Anadolija