Sama je uzela...

U nedjelju u ranim jutarnjim satima društvenim mrežama zavladao je snimak na kojem se vidi poznata pjevačica albanskog porijekla Rita Ora umotana u srpsku zastavu tokom nastupa u Mađarskoj.

Kako piše portal lajmi.net, neki od fanova žestoko su kritikovali pjevačicu, podsjećajući je na činjenicu da je ona i ambasadorka Kosova, te da ne bi trebalo da pravi takve greške.

Pokazalo se da je ovih kritika malo u poređenju sa podrškom Albanaca koju je Rita dobila, uprkos grešci, koju su neke javne ličnosti nazvale emancipacijom.

I pored kritika i podrške, sama pjevačica nije ništa objavila na društvenim mrežama. Međutim, ona je dala izjavu za medije na Kosovu, gdje je između ostalog rečeno da joj je "zastavu poklonio mladi obožavatelj".

„Sinoć dok sam nastupala na SZIN festivalu u Mađarskoj, mladi obožavatelj mi je dao zastavu. Od rasvjete direktno u mojim očima i na bini nisam mogla jasno vidjeti koju državu predstavlja zastava. Čim sam sišla sa bine, shvatila sam da je u pitanju srpska, a ne mađarska zastava“, rekla je ona.

Ova njena izjava nije ni tačna, jer se na posljednjem snimku objavljenom iz drugog ugla vidi kako Rita drži srpsku zastavu u ruci, a niko joj je nije dao kako je tvrdila.