ČUDA SE DEŠAVAJU

Vatrogasac iz Floride vjerovatno nije ni zamišljao koliko će mu se život promijeniti nakon što je prošle godine spasio život jednoj djevojčici.

Dok je dežurao u svojoj vatrogasnoj stanici u gradu Ocala, čuo je alarm koji se oglašava kada neko položi dijete u Haven Baby Box, sigurnu kutiju koja se nalazi u toj vatrogasnoj stanici, a u koju majke koje su u kriznoj situaciji mogu ostaviti dijete.

Tako je u vatrogasnu stanicu stigla jedna djevojčica koja je na prvi pogled osvojila vatrogasca koji je želio ostati anoniman, piše Index.hr.

 On i njegova supruga usvojili su djevojčicu šest mjeseci nakon pronalaska i nadjenuli joj ime Zoey.

- Zavolio sam tu djevojčicu otkako sam je ugledao, znao sam da će se supruga složiti s idejom posvajanja. Gotovo 10 godina smo pokušavali osnovati porodicu, ali nam nije išlo. Nismo se previše nadali. Registrirali smo se za posvojenje djeteta, ono je bilo jedino što nam je trebalo - ispričao je vatrogasac.

- Bojao sam se da će djevojčicu dati nekome drugome, bilo je jako stresno. No ubrzo je Zoey stigla u naš dom. Ona je dar od Boga - dodao je.

Vatrogasac kaže kako je želio podijeliti svoju priču u nadi da će majka djevojčice saznati da je malena zbrinuta i voljena.

Daily Mail piše u SAD-u postoji više od 100 takvih kutija u kakvoj je pronađena Zoey. Monica Kelsey, osnivačica programa, rekla je kako je zahvalna Zoeyjinoj majci što je bebu ostavila na sigurnom mjestu gdje ju je neko mogao spasiti.

- Nikada nisam na sebe gledala kao na nekoga ko će promijeniti živote drugih ljudi, samo sam htjela postaviti nekoliko ovakvih kutija kako bi se bebe spasila - rekla je Kelsey koja i dalje radi na postavljanju Haven Baby Boxova.



Izvor: Index.hr