EPIZODA IZ 2006. GODINE

Fanovi animirane serije "The Simpsons" vjeruju da je jedna od epizoda predvidjela misiju spašavanja OceanGate Titana.

Riječ je o epizodi iz 2006. godine u kojoj glavni lik Homer odlazi na ronjenje, gdje se suočio s nedostatkom kisika u svojoj boci. Fanovi su istaknuli neke sličnosti između epizode i ovog tragičnog događaja.

Mnogi su sada istaknuli da epizoda, koju je producirao Mike Reiss, ima čudne usporedbe s nestalom podmornicom Titan - jer je Obalna straža potvrdila da su krhotine pronađene u području gdje je nestala.

Deseta epizoda 17. sezone pod nazivom "Homer's Paternity Coot" prikazuje Homera Simpsona kako se ponovno povezuje sa svojim davno izgubljenim ocem Masonom Fairbanksom, koji spašava izgubljeno blago iz mora.

Homer i njegov otac ubrzo otkrivaju brod koji liči na olupinu Titanica, gdje pronađu dva kovčega s blagom. Međutim, u jednom trenutku njegov otac nestaje i on se zaglavi dok mu na boci s kisikom prikazuje da će ubrzo ostati bez dotoka. On se na kraju budi u bolnici okružen svojom porodicom.

Nije prvi put da je kultna animacija naizgled predvidjela historijske događaje, što se naručito odnosi na epizode čiji je producent Mike Reiss, koji je nakon ove epizode također odlučio istraživati podvodni svijet.