UZNEMIRUJUĆI SLUČAJ

Žena iz države Vašington (Washington) koju je ove sedmice navodno živu zakopao u šumi njen otuđeni muž uspjela je pobjeći na sigurno iz plitkog groba.

Zamjenik šerifa okruga Turston (Thurston) pronašao je izbezumljenu ženu koja se skrivala iza šupe u dvorištu kuće u ponedjeljak nešto prije 1 sat ujutro, prema izjavi o vjerojatnom uzroku podnesenoj u srijedu u višem okružnom sudu, piše nbc.

- Moj muž pokušava da me ubije -  vrisnula je žena, navodi se u sudskom dokumentu.

Okružni zatvor
- I dalje je imala ljepljivu traku omotanu oko vrata, donjeg dijela lica i gležnjeva. Bilo je velikih modrica na nogama, rukama i glavi, a njena odjeća i kosa bili su prekriveni prljavštinom - navodi se u dokumentu.

Ženin muž, Če Kjong An (Chae Kyong An), sada se suočava s nizom preporučenih optužbi, kao što su pokušaj ubistva prvog stepena, otmica prvog stepena i napad prvog stepena, prema izjavi o vjerovatnom uzroku.

On je u utorak određen u okružni zatvor, a u srijedu, tokom preliminarnog ročišta, sudac je odobrio zahtjev tužioca da ga zadrži bez kaucije, prema Tužilaštvu okruga Turston.

Kjong An (53), još nije zvanično optužen, rekli su tužioci. Njegov advokat u četvrtak nije kontaktiran za komentar.

Napadnuta u kući
Policija u Lejsiju (Laceyju), oko 60 milja jugozapadno od Sijetla, odgovorila je u nedelju popodne u ženinu kuću nakon što je primila poziv hitne pomoći žene koja je "vrištala" koja je zvučala "zapušeno", prema dokumentu o vjerovatnom uzroku.

Žena je kasnije rekla policiji da je napadnuta u svojoj kući nakon što je razgovarala sa suprugom o njihovom razvodu i novcu.

Kjong An je svojoj ženi vezao ruke na leđima ljepljivom trakom, a zalijepio joj oči, bedra i gležnjeve, navodi se u sudskom dokumentu. Istražiteljima je rekla da je uspjela nazvati hitnu sa svojim Apple satom i poslala hitno obavještenje kada je izašao iz spavaće sobe.

Odvukao ju je u garažu i čekićem joj razbio Apple sat, navodi se u izvještaju.