Kim Yo-Jong

Kim Yo-Jong, sestra sjevernokorejskog vođe Kin Jong-una, poručila je jučer Bidenovoj administraciji da “ne stvara smrad na prvom koraku”.

“Htjeli bismo ovom prilikom upozoriti novu američku administraciju. Ako želi spavati na miru iduće četiri godine, bolje je da se suzdrži od stvaranja smrada na svakom koraku”, izjavila je Yo, samo nekoliko sati nakon što je Bijela kuća rekla da kako Sjeverna Koreja za sada ne odgovora na pozive na razgovor.

Zajedničke vojne vježbe


SAD i Južna Koreja trenutno provode zajedničke simulirane vojne vježbe, a američki državni tajnik Tony Blinken i ministar obrane Lloyd Austin sletjeli su u tu regiju kako bi se sastali s japanskim i južnokorejskim kolegama, piše CNN.

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki rekla je jučer novinarima kako su pokušavali stupiti u kontakt sa Sjevernom Korejom, dodajući da imaju “brojne kanale putem kojih mogu poslati poruke“.
 
“Uvijek su nam cilj diplomatski pregovori, cilj nam je smanjiti mogućnost eskalacije. Ali do danas nismo dobili nikakav odgovor”, rekla je Psaki.

Autor: Index.hr