HOROR KOD BUJANOVCA

Tijelo jednog azilanta bilo je presječeno napola, dok je drugi bio skroz raskomadan...

Dvojica emigranata poginula su u stravičnoj nesreći na pruzi između Bujanovca i Preševa kod sela Oslare. Nesreća se dogodila juče oko pet sati ujutru, kad je na nastradale, koji su najvjerovatnije spavali na pruzi, naletio teretni voz iz Skoplja i bukvalno ih raskomadao!

Boban Nakić, zamjenik tužioca u Osnovnom tužilaštvu u Vranju, kaže da dvojica poginulih kod sebe nisu imali lična dokumenta i da se njihovi identiteti utvrđuju.

Razbacani dijelovi tijela

"Mašinovođa ih je primijetio, počeo je da koči i pritiska sirenu kako bi ih upozorio. Dvojica muškaraca su se, prema riječima mašinovođe, probudila, ali nisu na vrijeme uspjeli da pobjegnu s pruge. Kako nastradali kod sebe nisu imali dokumenta, pretpostavljamo da je riječ o ilegalnim emigrantima", kaže Nakić.

Od siline udarca na licu mjesta ostao je stravičan prizor. Dijelovi tijela nastradalih stranaca bili su razbacani na sve strane.

"Tijelo jednog ilegalca bilo je presječeno napola, dok je tijelo drugog bilo raskomadano. Krvi je bilo na sve strane. Policiji je posao otežavalo i to što su dijelovi tijela završili na nepristupačnom terenu, zbog čega im je bilo teže prići. Jeziv prizor zgrozio je sve koji su se našli na licu mjesta", kaže izvor Kurira iz istrage i dodaje:

I ranije šetali prugom

- Zasad nije utvrđeno iz koje države su ilegalci došli, kao i to na koji način su završili u Srbiji.

Prema njegovim riječima, nekoliko puta se dešavalo da građani vranjskoj policiji prijave da se sumnjive osobe šetaju prugom.

"Svaki put bi se ponavljala ista priča. Prugom su šetali ilegalni emigranti, koji su preko Makedonije dolazili u Srbiju. Oni su govorili da su se uputili ka sjeveru kako bi prešli u Mađarsku, a potom se dokopali neke od zemalja EU. Lakše bi se orijentisali kada bi išli prugom. Moguće je i da su nastradali imali iste planove ", kaže izvor Kurira.