Poruka srpskom patrijarhu Irineju

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je srpskom patrijarhu Irineju da će Moskva i dalje na međunarodnoj sceni zastupati stav da je Kosovo, pravno, srpska teritorija, pišu srbijanske “Novosti”.

“Rusija će i dalje dosljedno podržavati Srbe u pravednoj borbi da sačuvaju svoju teritoriju, stanovništvo i hramove na Kosovu i neće priznavati državu Kosovo, koja je nastala kršenjem rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN”, rekao je Putin patrijarhu Irineju sa kojim se u četvrtak uveče sastao u Kremlju, navodi list.
 
Putin je, kako se dodaje, rekao Irineju da će Moskva i dalje na međunarodnoj sceni zastupati principijelni stav da je Kosovo pravno - srpska teritorija.
 
Poslije govora predstavnika delegacija pravoslavnih crkava, posebno patrijarha Irineja, Putin je govorio desetak minuta o nevoljama koje je imao i ima srpski narod na Kosovu.
 
Srpski patrijarh bio je veoma zadovoljan tim razgovorom, jer se uvjerio da je predsjednik Rusije odlično informisan o tome koliko Srbi i drugo nealbansko stanovništvo danas pati na Kosovu, pišu Novosti.