Situacija izuzetno alarmantna

Politički predstavnici Preševske doline upozoravaju da okončanje dijaloga između Kosova i Srbije ostavlja nerješeno pitanje tamošnjih Albanaca. Predsjednik opštine Bujanovac, Jonuz Musliu je izjavio da će Kosovo puno koštati nezaiteresiranost za ovaj dio Albanaca.

"Naši su zahtjevi da se problemi riješe u skladu sa pravima koja se daju Srbima na sjeveru Kosova. Mi ne tražimo ništa više, ali barem da budesmo isto tretirani", rekao je on.

Musliu je tokom intervjua za list "Tribuna" opisao situaciju u Preševskoj dolini kao izuzetno alarmantnu. On nije isključio mogućnost da se Albanci naoružaju ukoliko ne dođe do poboljšanja situacije.

"Ako počnu ubistva, deportacije onda ne preostaje drugi način u Preševu, Bujanovcu i Medveđi", ocjenio je Musliu. On ne vidi drugi način na sjeveru sem autonomije za Srbe. No, prema njegovim riječima, i to ne bi zadovoljilo apetite Beograda.

Musliu je rekao da građani i politika u Preševu, još uvijek ništa ne znaju o sudbini spomenika koji je nasilno uklonjen 20. januara od strane srpskih snaga.