Nova runda dijaloga

Tokom sljedeće nedjelje specijalni izaslanik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak pozvaće glavne pregovarače Kosova i Srbije, Besnika Bislimija i Petra Petkovića u Brisel, kako bi nastavili razgovore o odluci Centralne banke Kosova o ukidanju dinara.

To je za Repotreri potvrdio potparol EU, ističući da još uvijek nije određen precizan datum nove runde dijaloga.

"Posrednik EU planira da sljedeće nedjelje sazove još jedan sastanak na nivou glavnih pregovarača kako bi se razgovaralo o privremenom rješenju pitanja izazvanih nedavnom uredbom Centralne banke Kosova, pod uslovom da su strane voljne da se obavežu na osnovu ideja koje je iznela EU kao posrednik", rekao je portparol EU.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak najavio je da će u Briselu biti održan novi sastanak u okviru dijaloga Kosova i Srbije na kojem će se razgovarati o pitanju upotrebe dinara na Kosovu i izrazio nadu da će tada biti "finaliziran aranžman" na osnovu ideja Evropske unije.

Rekao je da je EU tokom prethodnog sastanka na nivou glavnih pregovarača Kosova i Srbije 4. aprila u Briselu predstavila svoje ideje, koje su prihvatile obe strane.

"Tako da ćemo se sastati sljedeće nedjelje i nadamo se da ćemo finalizirati aranžman na osnovu ideja koje je predstavila EU", rekao je Lajčak na skupu održanom 8. aprila u Sofiji.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri