I do 31 stepen

Vikend za nama je protekao u znaku ljetnjeg vremena. Temperatura je u subotu i nedjelju u mnogim gradovima bila i do 30 stepeni. Nastavlja se ljetnje vrijeme i ovog ponedjeljka, prvi aprilski dan nam donosi temperaturu i do 31 stepen.

Region se trenutno nalazi pod uticajem afričkog anticiklona i veoma tople vazdušne mase. Pored toplote, stižu ovih dana i veće koncentracije saharskog pijeska. Temperature više od 25 stepeni više priliče maju ili junu, a ne početku aprila.

Koliko će dan biti topao poznaje se već po jutru, temperatura je u ovim trenucima viša od 15 stepeni, a ponegdje je već preko 20.

U nastavku dana će biti malo do umjereno oblačno, veoma toplo. Padavine se očekuju tek u noći između ponedjeljka i utorka. Biće vjetrovito, duvaće umjeren do pojačan zapadni i jugozapadni vetar. Pred nama je još jedan dan sa ljetnjim temperaturama, maksimalna će biti od 28 do 31 stepen.

Već sutra pad temperatura za oko 10 stepeni, vraćamo se u okvire višegodišnjeg prosjeka.

U narednoj noći stiže talas vlažnog i hladnog vazduha sa severozapada. Kiša će sutra biti lokalnog karaktera, a u mnogim mjestima će izostati. Temperatura će biti od 15 do 23 stepeni.

Od srijede pa do kraja nedjelje ponovo sunčano i suvo, a temperatura oko 20 stepeni.