Na graničnom prijelazu

Policija je na graničnom prijelazu Sukobin u Crnoj Gori, uhapsila albanskog državljanina P.H. (25) zbog sumnje da je bio član kriminalne grupe koja je planirala ubistvo u Budvi, prenosi Indeks onlajn.

Vjeruje se da je meta bio visokopozicionirani član jednog od kotorskih klanova ali to je za sada samo policijska pretpostavka.

Osim Albanca, uhapšen je i jermenski državljanin A.M. (31) a policija potražuje jermenskog državljanina A.M. (26). Informacije da je saradnik ove grupe bio i izvesni grčki državljanin iz policije za sada ne potvrđuju, prenosi portal RTCG.

Ranije je saopšteno da su službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednost Budva su preksinoć, sprovodeći planske aktivnosti na pojačanoj kontroli članova organizovanih kriminalnih grupa i operativno interesantnih lica, sprečili likvidaciju i uhapsili A.M. (34) iz Jermenije.

Kako je saopšteno, budvanska policija je sinoć oko 22:30 u ulici Slovenska plaža uočila vozilo marke „VW Polo“ barskih registarskih oznaka i pristupila njegovoj kontroli.

“Navedeno vozilo se zaustavilo na zemljanom parkingu u slepoj ulici ispred policijskih službenika, a neposredno nakon zaustavljanja iz vozila su naglao izašla tri lica i dala se u bjekstvo. Tom prilikom pripadnici policije su sustigli jedno lice. Odmah su obavještene sve raspoložive jedinice policije koje su upućene u ovaj do Budve zajedno sa službenicima kriminalističke policije”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Izvršena je blokada grada i započeta intenzivna potraga.

O događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je zajedno sa pripadnicima Odjeljenja bezbjednosti Budva izvršio uviđaj na licu mjesta.

“U vozilu su pronađena dva pištolja marke ‘Glock’ sa okvirima u kojima se nalazilo po 19 komada municije, automatski pištolj ‘Škorpion’ sa prigušivačem i 17 komada municije, dvije silikonske maske kao i više pari rukavica i garderobe za presvlačenje. Nakon utvrđivanja identiteta, policija je po nalogu državnog tužioca, lišila slobode M.A. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, navodi se u saopštenju.

Preduzimaju se dalje istražne radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je planirano izvršenje teškog krivičnog djela koje je sprečeno efikasnom reakcijom pripadnika Odjeljenja bezbjednosti Budva.

Izvor: Kosovo online/Indeks online.rs