"Ballist" Morina sada podržava pjevača Gorana Bregovića. Ovo je najnovija poruka koja se može pročitati na pojedinim portalima u vezi sa viješću iz Albanije da će Goran Bregović za dvije nedjelje pjevati na čuvenom festivalu piva u Korči, a za pojedine medije označena je kao „hitna“.

"Balist Morina je Albanac koji je podigao dron na utakmici Srbija-Albanija 2014. godine, a danas je branio srpskog pjevača Gorana Bregovića za koga se priča da je učesnik Korče“, pisala je sinoć Gazeta Express i nastavlja:

„Suprotno onome što misli većina albanskih umjetnika, a ne samo oni koji optužuju Bregovića za podsticanje antialbanskih poziva tokom rata na Kosovu, Ballist Morina kaže suprotno“.

Ovaj portal je zapravo preneo Morininu objavu na Facebooku u kojoj on kaže da nigde nema dokaza za to da je Goran Bregović pjevao „Arkanovim tigrovima“, „četnicima – kako se tvrdi“ ili da je „svojim pjesmama i svojim uticajem izazivao mržnju Srba prema Albancima“.



Naprotiv, Morina podsjeća na slavne dane Bijelog Dugmeta, i 1983. godinu, kada je ova grupa na albanskom izvodila veliki hit „Rroka Mandolina“, to jest „Kosovska“.

Objašnjava da se zapravo podigla prašina za nešto „što ne predstavlja opasnost“, ali da je namjera da se „pokrije nešto što predstavlja veliku opasnost“, a to su „antinacionalne odluke premijera zemlje i nacionalni poremećaj koji se ovim odlukama nanosi, to jest, odvraća se pažnja od događaja sa težinom“.

„Izražavam svoje protivljenje kada vidim neke estradne ličnosti i grupe obožavalaca na koje ne samo da utiču lažne vijesti, već i prete nasiljem zbog učešća ovog pjevača, ali, kada su u pitanju stvarne stvari, tada ne izražavaju nikakvu reakciju“, naveo je takođe.

„Lično bih bio zahvalan BOGU da su svi Srbi poput Gorana Bregovića i ja bih bio veoma raspoložen za albansko-srpsko prijateljstvo“, naglasio je, štaviše, Morina.

„Dobrodošli gospodine Gorane Bregoviću!“ – poručio je na kraju.