Poruka Vučiću

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj odgovarajući na izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji ga je nazvao opasnom osobom, poručio je "da sve dok djeluje opasno za Srbiju i njenog predsjednika, Kosovo je na dobrom putu".

“Ne bojte se, gospodine Vučiću. Ne treba da budete nervozni. Kosovo traži samo ono što mu pripada”, napisao je Haradinaj na društvenoj mreži Facebook.

Kako je dodao, ipak, postoji način da se izbjegne referendum o ujedinjenju Kosova sa Albanijom 2025. godine.

“Postoji jedan vrlo jednostavan način, a to je da Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu državu”, napisao je Haradinaj.

Lider AAK je napisao i da će Kosovo nastaviti u svojoj nameri da bude član, kako u NATO, tako i EU, ali i u UN.

“Histeričnom retorikom nećete nas zaustaviti u našem pravu da definišemo budućnost Kosova”, poručio je Haradinaj.

Pojasnio je da je opšte poznato da je njegova izjava i namjera o ujedinjenu sa Albanijom rezultat stalnog nemara Brisela u vezi sa Kosovom.

“Kosovo i njegovi građani su pro-zapadno orijentisani i kao takvi ne zaslužuju prezir, ignorisanje i uslovljavljavanje do u nedogled”, napisao je Haradinaj.

Podsjećanja radi, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je povodom izjave Haradinaja o referendumu za ujedinjenje Kosova s Albanijom, izjavio da je Haradinaj je opasan čovek i da bi "velika Albanija" bila prijetnja svima, ali je i istakao da će Srbija imati adekvatan odgovor na to.

Na pitanje novinara da prokomentariše tu najavu Haradinaja, Vučić je rekao da na prijetnje ne treba uzvraćati prijetnjama.

"Moj odgovor je - vi svoj posao radite, šta hoćete, a mi ćemo imati dobar i adekvatan odgovor, a građani ne treba da brinu", poručio je danas Vučić.

Izvor: Kosovo Online