Carina Srbije obavjestila je javnost da se posljednjih dana, na srbijanskim najvećim prijelazima Horgošu i Gradini, primetne su učestalije zaplene duvanskih proizvoda među kojima prednjače cigarete i arome za nargile.

Neobičan slučaj zabilježen je prethodnog dana na prijelazu Horgoš, kada su carinici u saradnji sa policijom zaplenili gotovo 60 kilograma različitih aroma za nargile. Prekršaj je otkriven kada je u ranim jutarnjim satima za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao autobus koji je bio na putu iz Hamburga ka Prizrenu.

Na uobičajeno pitanje o robi za prijavljivanje, vozač i malobrojni putnici rekli su da sa sobom nose samo lični prtljag. Tokom detaljnog pregleda koji je ipak uslijedio, najprije je u prostoru predviđenom za odmor vozača pronađeno 15 kantica od po 500 ml aroma za nargile.

Daljom kontrolom je i u prikolici sa koferima i torbama putnika pronađeno još pet kartonskih kutija sa ukupno 50 kantica od po kilogram različitih voćnih aroma za nargile.

Krijumčarena roba će biti zadržana do okončanja postupka, a vozača autobusa iz Podujeva su u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo.