Plaćaju skupe ručkove i oko četvrt miliona za gorivo

Neplaćeni računi u iznosu od blizu milion eura tokom 2012. godine nisu spriječili opštinsko rukovodstvo u Prizrenu da javni novac iskoristi za luksuzne troškove. Troškovi za luksuzne ručkove, troškovi za goriva za vozila kao i za telefone iznose blizu pola miliona eura samo za jednu godinu.

Prema finansijskom izvještaju, kopiju koju posjeduje list "Koha Ditore" tokom prošle godine iz opštinskog budžeta je potrošeno 61.861 eura na službene ručkove. Jedan takav ručak bez specifikacije za koga je potrošeno, 23. januara 2012. godine u restoranu "Vila Park", koštao je 990 eura.

Dan nakon tog ručka priređen je ručak za premijera Kosova, Hashima Thaçija, koji je koštao 394 eura, također u "Vila Parku". S istim datumom pojavljuju se i ručkovi za ministra za povratak u iznosu od 106 eura, kao i za predsjednika opštine Uroševac u iznosu od 220 eura, oba u restoranu "Ambient".

25. januara je plaćeno 350 eura za priređen ručak nakon inauguracije puta u "Neptun 2", dok 26. januara figurira ručak u "Vila Park", jedan za direktore direktorijata u iznosu od 102 eura a drugi za Predsjedništvo Skupštine u iznosu od 196 eura. Dok je 27. januara priređen službeni ručak za ministra rada i socijalne zaštite u iznosu od 233 eura.

U međuvremenu ručak za Predsjedništvo koji je priređen 19. aprila u "Vila park" koštao je 1.230 eura dok je 20. aprila ručak za delegaciju Velike Britanije u "Ambijentu" koštao 876 eura.

Drugi "luksuzni" ručak priređen je u "Ambijentu" ponovo za premijera Thaçija 10. maja 2012. godine, koji je opštinski budžet koštao 1.060 eura. Istog dana u finansijskom izvještaju primjećen je još jedan ručak predsjednika sa saradnicima u restoranu "liqeni" koji je plaćen 338 eura, piše list "Koha Ditore".