Policija Kosova objavila je potjernicu i zatražila pomoć građana za hapšenje Aziza Gashija, osumnjičenog za ubistvo Beqira Morine, u nedjelju u Prizrenu.

Policija je saopštila da je danas od Osnovnog tužilaštva u Prizrenu dobila ovlašćenje za objavljivanje fotografije osumnjičenog.

Aziz Gashi se sumnjiči da je u nedjelju popodne, nakon svađe koju je vodio sa žrtvom Beqirom Morinom, upucao žrtvu iz vatrenog oružja. Morina je preminuo od posljedica zadobijenih povreda.

Osumnjičeni je u bjekstvu, a policija je saopštila da je njegovo hapšenje od visokog stepena opasnosti.

"Obavještene su sve granične tačke i policijske stanice u zemlji jer se sumnja da je osumnjičeni naoružan i njegovo hapšenje je visokog stepena opasnosti", navodi se u saopštenju policije.

Saopštenje Policije Kosova

Traže se osumnjičeni za slučaj "Ubistvo".

Prizren, 4. septembar 2023.

"Povodom slučaja "Ubistvo" od juče, 03.09.2023, koje se dogodilo na ulici 'Qerqiz Topulli' u naselju Arbana u Prizrenu, preduzete su sve odgovarajuće procesne, istražne i pravne radnje od strane relevantnih policijskih jedinica.

Osumnjičeni Aziz (Hashim) Gashi, rođen 05.07.1972. godine, koji je nakon počinjenog zločina pobjegao sa lica mjesta u nepoznatom pravcu, uprkos uloženim naporima, još uvijek nije lociran.

Obaviještavaju se sve granične stanice i policijske stanice u zemlji jer se sumnja da je osumnjičeni naoružan, a njegovo hapšenje je od visokog stepena opasnosti.

U cilju lociranja lokacije osumnjičenog i njegovog hapšenja, Osnovno tužilaštvo u Prizrenu izdaje Odobrenje za objavljivanje fotografije osumnjičenog.

Traži se pomoć svih medija i građana kako bi se sve informacije o lokaciji osumnjičenog prijavile najbližoj policijskoj stanici i kako bi došlo do hapšenja osumnjičenog i što prije omogućilo efikasno provođenje daljeg zakonskog postupka."