Porodica živi van Kosova

Veliki broj pokušaja samoubistava širom zemlje je prilično zabrinjavajući. Gotovo svakodnevno građani različite dobi pokušavaju samoubistvo kroz različite oblike. Porodice su te koje izuzetno teško doživljavaju ove slučajeve, koje često nisu u blizini svojih članova u tako kritičnim trenucima, prenosi Gazeta Sinjali.

Pokušaj samoubistva se dogodilo u subotu uveče, u kući u selu Pirane u Prizrenu, gdje je 21-godišnja žena pokušala da oduzme sebi život konzumiranjem sanitarnih preparata, usljed teškog emotivnog stanja u kojem se nalazila.

Izvori iz Tužilaštva saopštili su da su nakon prijave slučaja policiji shvatili detalje i motiv koji je djevojku naveo na pokušaj samoubistva.

Kako Sinjali saznaje, 21-godišnjakinja je navodno pokušala da izvrši ovaj čin zbog depresije koju je imala zbog odsustva porodice, koja je u inostranstvu, dok živi sama u njihovoj kući na selu.

Ova situacija je djevojku dodatno opterećivala u poslednjem periodu, sve dok sinoć nije završila u Urgentnom centru Regionalne bolnice Prizren, na lečenju, zbog konzumiranja domestosa.

Nakon obavještavanja policije izašli su na lice mjesta, kako bi saznali prve informacije o incidentu, a potom je po nalogu državnog tužioca pokrenut slučaj kao "pokušaj samoubistva".