Žrtva fizičkog nasilja

Nesvakidašnji slučaj obiteljskog nasilja dogodio se u četvrtak u večernjim satima u ulici "Rexhep Kabashi", u Prizrenu. Sinjali doznaje da je 36-godišnja žena odlučila prijaviti svog supruga policiji zbog obiteljskog nasilja. No prije odlaska u policijsku stanicu poduzela je akciju kojom je pokušala spriječiti svog supruga da pobjegne iz ruku policije.

Izvori portala Sinjali u Tužilaštvu navode da je žrtva zaključala osumnjičenog u stan dok je bio s drugom ženom, uzela ključve i sa sobom povela dvoje svoje djece i otišla u policiju.

Ona je u svom iskazu istražiteljima rekla da je u 5. mjesecu trudnoće i da već neko vrijeme doživljava fizičko i psihičko nasilje, zbog čega je stalno u strahu i uznemirena što izaziva suživot sa supružnikoom.

Zatražila je pomoć policije, gdje je između ostalog detaljno opisala kako ju je muškarac udarao po svim dijelovima tijela, nanosivši joj tjelesne ozljede.

Kako bi spriječila daljnje fizičko nasilje, odlučila je prijaviti slučaj, pri čemu je prvo svog supruga zaključala u stan.

Dok je žrtva bila u policijskoj stanici, Sinjali doznaje da je osumnjičeni razbio prozor i uspio izaći iz stana i tako izbjeći hapšenje policije.

No, policijske jedinice krenule su u potragu za osumnjičenikom, protiv kojeg je, po nalogu državnog tužitelja, pokrenut postupak za nasilje u poodici.

U međuvremenu, žrtvi je pružena liječnička pomoć, a potom je s djecom poslana u Prihvatilište, gdje se osjeća sigurnije.