U Prištini je sinoć utvrđen visoki stepen zagađenja vazduha koji se smatra izuzetno opasnim po zdravlje.

Prištinski mediji javljaju da je posljednje mjerenje izvršeno u 20 časova na aparatu postavljenom u Američkoj ambasadi i da je izmjereni koeficijent 314 smatra vrlo visok i opasan po zdravlje.
Priština ima izrazitih problema sa zagađenjemm vazduha, ali je poslednjih dana na samom vrhu gradova u svijetu, zbog čega je u srijedu najavljen protest kojim se od institucije traže neophodne mjere.
Ministarka životne sredine i prostornog planiranja Albena Reshitaj u nedelju je na Facebooku napisala da se "problemi oko zagadjenja ne mogu prevazići magičnim štapom", dok je danas najavila niz mjera za prevazilaženje sadašnjeg stanja.
U dogovoru s opštinom Priština i uz podršku Policije Kosova najavljena je zabrana ulaska vozila u Prištinu od srijede, a zabranjena je i upotreba uglja za grijanje, kao i druge mjere.
Predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veseli najavio je vanrednu sjednicu Skupštine, dok je gradonačelnik Prištine Shpend Ahmeti tražio održavanje sjednice opštinskog parlamenta posvećene problemima zagadjenja vazduha.