Njegovo ime ostalo aktivno kao potencijalni osumnjičeni

Politički predstavnici Srba na Kosovu i dalje su duboko podjeljeni u vezi sa političkim stavovima i ozbiljnim navodima o ubistvu političara Olivera Ivanovića, piše Gazeta Politike.

Srpski političari na Kosovu odabrali su slučaj ubistva Ivanovića da se sukobe jedni sa drugima, optužujući se za krivicu i odgovornost za ubistvo Ivanovića.

Javnost na Kosovu posljednjih nekoliko dana često čuje pominjanje imena Milana Radojičića i u negativnom kontekstu u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Interesantno je da njegovo ime cirkuliše u medijima iz izvora bez adrese i pojavljuje se svuda.

Policija Kosova je nekoliko puta upitana u vezi sa posebnim imenom o mogućnosti njegovog hapšenja, ali je policija demantovala povezivanje tog imena sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Čak i nakon ovakvog odgovora, njegovo ime je ostalo aktivno kao potencijalni osumnjičeni.

Rada Trajković izvor podjela ali bez podrške Srba

Kosovski Srbi su razjedinjeni i što je još gore - ne slažu se. Oni koji su bili dio kosovskih institucija nisu uspjeli da stvore jedinstvo među Srbima na Kosovu.

Jedna od političara kosovskih Srba, poslanica Rada Trajković, bila je izvor podjela i ona nastavlja da kritikuje srpske političare na Kosovu sa ciljem političke eliminacije i kako bi ostala vidljiva, ali bez široke podrške kosovskih Srba.

Političke stranke u borbi za srpsko jedinstvo obraćaju se Milanu Radojičiću kao osobi sa kredibilitetom: Uspio je da ujedini Srbe sa sjevera i juga

Izvor Gazete Politike unutar srpskih poslanika u Skupštini Kosova kaže da će se uskoro otkriti zašto i ko stoji iza izjava Rade Trajković, prenosi portal "Kossev.info".

"Činjenica je da se političke stranke za srpsko jedinstvo obraćaju Milanu Radojičiću kao ličnosti sa kredibilitetom. Uspio je da ujedini kosovske Srbe na sjeveru i jugu. Kosovski Srbi umjesto desetine adresa imaju samo jednu. Iako je on mogao da bude u najvišim organima u institucijama Kosova i Srbije, odlučio je da ostane van."

Međunarodni faktor nastavlja da se sastaje sa Radojičićem

"Međunarodni faktor smatra ga kredibilnom osobom i nastavljaju da se sastaju i dobijaju odgovore za rješavanje problema. Napad na Radojičića predstavlja napad na jedinstvo Srba na Kosovu, i kredibilnu adresu međunarodne zajednice i beogradskih zvaničnika na Kosovu. Ili, da bude još jasnije, napadi na Radojičića koji se nastavljaju, žele da skrajnu ubistvo Olivera Ivanovića", rekao je izvor pod uslovom da ostane anoniman.