Otac i sinovi u kućnom pritvoru

Svađa dvojice braće, Hysmeta i Bektesha Leskovica iz sela Korbliq kod Kačanika, prerasla je u fizički obračun u koji su se uključila i tri Bekteshova sina. Osim pesničenja, Bektesh Leskovica i njegova tri sina su Hysmeta nekoliko puta udarili letvama po glavu. Sumnja se da je uslijed zadobijenih povreda nedjelju dana kasnije 55-godišnji Hysmet Leskovica preminuo na Kliničkom centru u Prištini. Osumnjičeni su u kućnom pritvoru...

Uzrok fizičkog obračuna između dvojice braće Hysmeta i Bektesha Leskovice bila je svađa oko štale, koja je nedjelju dana nakon tuče dovela do smrti Hysmeta na Kliničko univerzitetskom centru Kosova u Prištini.

U sukobu koji se dogodio u večernjim satima 23. juna ispred porodične kuće žrtve u selu Korbliq kod Kačanika, Bekteshu su pomogla i njegova tri sina, F.L., D.L. i B.L. Ni oni nisu štedjeli udarce prema svom stricu, a ni letve.

Žrtva Hysmet Leskovica je zbog zadobijenih rana upućen na liječenje na Kliničko univerzitetskom centru Kosova u Prištini, gdje je nedjelju dana nakon tuče i preminuo.

"U srijedu 29.06.2016. godine uslijed ranije zadobijenih povreda, na Kliničko univerzitetskom centru Kosova u Prištini preminuo je muškarac, kosovski Albanac. Po nalogu tužioca beživotno tijelo žrtve je radi obdukcije prebačeno na Institut za sudsku medicinu", stoji u saopštenju policije u četvrtak.

"Express" saznaje da su Bektesh Leskovica i njegova tri sina uhapšena i saslušana u policiji odmah nakon tuče koja se desila 23. juna te da im je sud odredio kućni pritvor.

"Policija je uhapsila osumnjičene B.L., F.L., D.L. i B.L., kojima je nakon saslušanja, u dogovoru sa državnim tužiocem, određen 48-časovni policijski pritvor i nakon isteka ove mjere izrečena mjera kućnog pritvora za sve osumnjičene", obavijestila je Kancelarija za informisanje policije u Uroševcu.


Otvoren konak u kući žrtve

Novinari lista "Express" su u četvrtak boravili u Korbliqu, planinskom selu sa veoma teškim prohodnim putem, između Kačanika i Vitine, kako bi razgovarali sa porodicom žrtve, ali niko od članova nije želio dati izjavu.

Obrazloženje je bilo da dočekuju ljude koji dolaze na saučešće, da su zauzeti pripremama za sahranu koja se trebala obaviti u 17:00 časova.

Ni od koga novinari nisu uspjeli uzeti izjavu ni u kući Hysmeta Leskovice, koji zajedno sa svoja tri sina već godinama živi u selu Kabash u Vitini.


Kuća Bektesha Leskovice u Kabashu kod Vitine

Na iznenađenje, u četvrtak u podne, kada je list boravio tamo, nikoga nije bilo u kući, a iz policije su potvrdili da se četiri osumnjičene osobe nalaze u kućnom pritvoru.

Slučaj okarakterisan kao premlaćivanje sa teškim tjelesnim povredama i smrtnim ishodom je pod istragom Državnog tužilaštva i regionalnih istražnih jedinica.

/GazetaExpress/