Kosovska policija je uhapsila tri osumnjičene osobe i zaplijenila 60 kg droge.

Kosovska policija je objavila da je Uprava za istraživanje trgovine opojnim drogama, uz pomoć nadležnih policijskih graničnih jedinica i policijskih stanica, nakon operativno-istražnih radnji obavila uspješan rad, što je rezultiralo hapšenjem tri osobe osumnjičene za "kupovinu, posjedovanje, distribuciju i prodaju narkotika, psihotropnih tvari i analoga".

Policijska operacija je provedena jučer, u Elez Hanu, gdje je kao rezultat policijske akcije privedeno troje osumnjičenih, koji su uhvaćeni na djelu dijeleći opojne narkotike.

Osumnjičene osobe koje su uhapšene: Sh. H. (godina rođenja 1967.), S. H. (godina rođenja 1986.) i R. Sh. (godina rođenja 1989.), sva trojica  sa Kosova.

Prema navodima policije osumnjičeni su u posjedu imali četiri vozila, jedno je bilo kombi u kojem je pronađeno i zaplenjeno 60 kilograma supstance koja se sumnja da je marihuana.

U nastavku istrage po nalogu nadležnog tužioca izvršene su kontrole i na još tri lokacije, jedna u Elez Hanu, jedna u prizrenu i jedna u okolini Dragaša.

Kao materijalni dokaz je zaplenjeno; oko (60) kilograma opojne supstance za koju se sumnja da je marihuana, četiri (4) vozila uključenau slučaj, jedan (1) pištolj tipa Zastave (kal.9mm), deset (10) mobilnih telefona, jedan (1) digitalni fotoaparat, gotovina (345) eura i različita dokumenta.

/lajmi.net/