Ne može se pohvaliti uspjehom

Predsjednica Republike Kosova, Atifete Jahjaga, na vrhuncu svojeg političkog dostignuća, bi sada najmanje željela da zaviri u dnevnik Gimnazije "Sami Frashëri" iz perioda 1989-1990. godine, gdje je njen uspjeh u školi, a pogotovo u prvom polugođu bio veoma slab.

U nekim predmetima je ona polugođe završila sa ocjenama "jedinica", dok je u drugom polugodištu te ocjene popravila na dovoljno (dvojke).

Portal "Infokusi" je uspio da osigura nekoliko fotografija usnimljenih iz dnevnika u Gimnaziji, u kojoj je aktuelna predsjednica završila školovanje.

Prema ocjenama iz dnevnika, Jahjaga je imala zaključnu ocjenu iz srpskohrvatskog jezika, a u njenoj biografiji piše da dobro poznaje ovaj jezik. I u nekim drugim predmetima prvo polugođe je završila sa jednicama ili sa dvojkama, ali je u drugom polugođu bila uspješnija, dobivši trojke, a u nekim slučajevima čak i četvorku.

Ali, od svih ocjena, Jahjaga se može samo pohvaliti ocjenom iz albanskog jezika, gdje je ocjenjena sa odličnim pet, uprkos što njeni govori na albanskom jeziku nisu baš sjajni.

Jahjaga na kraju svog petogodišnjeg mandata kao predsjednik Republike Kosovo, a njena karijera je započela u Kosovskoj policijskoj službi, gdje je kasnije unaprijeđena i u hijerarhiji Policije kosova, gdje je bila zamjenik komandira policije.