Veliki broj putnika i dalje je u nedjelju ostao na terminalu Međunardonog aerodroma "Adem Jashari" i po nekoliko sati, nakon što kompanija "Kosovo Jet Express" nije uspjela da vrati na vrijeme do destinacija iz kojih su došli na Kosovo na kraju prošle godine.

Veliki dio putnika morao da otputuje sa aerodroma u ranim jutarnjim satima, a let im je odgođen za podne, a onda za večer, pa sve do 19:00 časova, iz nepoznatih razloga za putnike, let se nije dogodio.

Mnogi umorni građani od čekanja do 10 časova, su počeli da gube strpljenje, gdje je policija morala intervenirati kako bi ih smirila.

"Ja sam sa četiri člana porodice. Morao sam otputovati jutros, rekli su nam poslije podne, kasnije za večer, a sada mi kažu da moje ime nije na listi", rekao je jedan od mnogobrojnih putnika policajcu koji je pokušavao da ih smiri.

Čak i Bujar Musliu u ranim jutarnjim satima došao je na aerodrom kako bi otputovao za Bazel. Međutim, dok uveče nije mogao to uraditi pošto mu je kompanija "Kosovo Jet Express" uzela novac i nije ga vratila na odgovarajuće odredište.

"Trebao sam da otputujem ujutro, rekli su mi za poslije podne, kasnije su mi rekli za uveče i sad na kraju nema leta. Bio sam prisiljen da ponovo kupim kartu, jer sutra ujutru moram biti na poslu. Ovo što se dešava je skandalozno. Kosovske institucije moraju pronaći i zaustaviti ove prevarante", rekao je on sa razočaranjem. Musliu dodaje da su on i mnogi drugi također sve ovo prošli i u subotu, i sada i u nedjelju ista situacija.

"Samo se u našoj zemlji ovo događa, da moramo platiti dvije karte za jedan let. Ovo je skandal", dodao je on.

Nervozna dugim čekanjem na aerodromu u nedjelju je bila i Hajrie Matoshi, koja je zajedno sa suprugom čekala svoj let za Bazel.

"Trebalo je da otputujemo u podne, ali evo do sada (uveče) to se nije desilo, i još uvijek ne znamo da li ćemo otputovati, jer ima još mnogo ljudi koji su ostali", rekao je njen suprug.

On kaže da za ovu kompaniju nije čuo, sve dok na njegovom mobilnom telefonu nije dobio poruku i primamljivu ponudu za avionske karte.

"Rekli su da jeftina čorba gori usne, i to se meni dogodilo. Ovo je prvi put da mi se ovakvo nešto događa. Nikada mi se ovako nešto nije dogodilo. Ovoga puta sam žrtva ove prevarantske kompanije", rekao je s razočaranjem Hajrijin suprug.

List "Zëri" je tokom dana pokušavao da uspostavi kontakt sa službenicima ove komapnije, ali kontakt sa njima je bio nemoguć.

/Zëri/