Sniženje cijena graničnih tarifa

Od danas počinje implementacija odluke o smanjenju graniče tarife za 50 posto za sve sunarodnike koji ulaze na Kosovo. Do sada je cijena polise osiguranja bila oko 41 eura za mjesec dana, ali prema riječima rukovodstva Biroa za osiguranja od danas će biti 20 eura. Popust naknade primjenjuje se na sva vozila.

U suprotnom, prema odluci koju je donijela Centralna banka Kosova, police osiguranja u trajanju od 15 dana, sada će koštati 15 eura, a ne 30 eura koliko su ranije plaćali. Polise graničnog osiguranja u trajanju od mjesec dana će sada koštati 20 eura, a za period od dva mjeseca će plaćati samo 35 eura. Tokom posljednjih godina ove naknade su iznosile 41 euro za mjesec dana i 71 euro za dva mjeseca.

Predsjedavajući Generalne skupštine Biroa, Rrahim Pacolli je kazao da smanjenje takse za 50 posto je počelo sa provedbom od 00:00 časova i ujedno je poželio dobrodošlicu svim našim sunarodnicima koji dolaze iz dijaspore.

Inače, on je i vlasnik kompanije "Siguria" koji je rekao da će on jedini provoditi odluku o smanjenju tarifa za 50 posto.