Njemu i pohvale i odgovornost

Hashim Thaçi je najodgovorniji za sve što je radio OVK tokom rata, izjavio je za "Kosova Sot" poslanik Demokratskog Saveza Kosova i bivši zamjenik kosovskog premijera Adem Salihaj.

On je dodao da i pohvale i dogovornost sleduju Thaçiju.

"OVK se optužuje za teška krivična djela u lancu komandovanja, a Hashim Thaçi nikada nije na udaru, nego se stalno osuđuju ostali. To nije u redu, jer se optužuju njegovi potčinjeni, a on ni za šta ne odgovara", rekao je Salihaj.

Sumnja se, primjećuje "KosovaSot", da Hashim Thaçi i Kadri Veseli pokušavaju da svojim djelovanjem profitiraju kako bi se njihova imena brisala sa famoznog spiska Dicka Martyja.

Nedavna "priredba" u kosovskoj skupštinu oko usvajanja zakona o Specijalnom sudu mnogi analitičrii poslanici skupštine Kosova smatraju pozorištem dvojice PDK, Hashima Thaçija i Kadri Veselija, piše list.

Faik Krasniqi je izjavio da se Kadri Veseliju i Hashimu Thaçiju žuri sa usvajanjem Specijalnog suda, jer izgleda da su dobili garancije od međunarodnog faktora da oni neće biti na spisku za optužnice.

"Veliki je paradoks da oni koji su vodili rat ne budu optuženi nego se optužuju obični pripadnici OVK", rekao je Krasniqi za "Kosova sot".